Vet verbranden door te eten

Voor velen lijkt afvallen een onmogelijke zaak. Elk dieet is al geprobeerden de sportschool wordt regelmatig bezocht maar die kilo’s willen er maar niet af. Als je ook zo moet worstelen om wat overgewicht kwijt te raken, en ondanks alles lukt het maar niet. Dan moet je misschien de volgende tips eens proberen. Zet je stofwisseling in een hogere versnelling zodat je lichaam meer vet gaat verbranden. De stofwisseling is dus het proces waarin je lichaam voedsel omzet in energie. Hoe sneller je lichaam in staat is om deze omzetting te realiseren, des te beter een afslankprogramma zal werken. Met een snel werkende stofwisseling zal je ook niet zo snel op dieet hoeven. De manier waarop je lichaam energie aanmaakt en verbrandt is gedeeltelijk genetisch bepaald.

Vet verbranden tip 1: Kweek spiermassa

Een manier om je stofwisseling te stimuleren is door spiermassa op te kweken. Gezonde spiercellen verbruiken meer calorieën dan vetcellen. Als je 2 tot 3 kilo extra spiermassa hebt kan je rust-stofwisseling wel 100 calorieën per dag meer verbranden.

Vet verbranden tip 2: Aerobe training

Intensieve lichamelijke activiteit verbrandt calorieën. Het heeft ook een blijvend effect op je stofwisseling. Na het sporten blijft je lichaam energie verbruiken om cellen te repareren en om spiercellen te maken. Deze effecten kunnen wel tot 24 uur duren.

Vet verbranden tip 3: Eet bananen

Potassium helpt de vochtbalans te reguleren en de stofwisseling te versnellen. Een banaan levert ongeveer 450 mg van deze stof.

Vet verbranden tip 4: Eet vis

De vetzuren die allaan in vis voorkomen, EPA en DHA, hebben de kracht om je stofwisseling flink te bevorderen. Eerder onderzoek toonde al aan dat door 300mg van elk van deze 2 vetzuren je maar liefst 400 calorieën per dag meer kan verbranden.

Vet verbranden tip 5: Voeg wat specerijen toe

De stof die verantwoordelijk is voor het hete gevoel in pittig eten is capsaïcine en het zit in pepers. Het kan je stofwisseling oppeppen tot wel 3 uur lang. Maak je eten dus pittiger en stimuleer je calorieënverbruik.

Vet verbranden tip 6: Een goede nachtrust

Goed slapen is ook erg belangrijk voor de omzetting van voedsel naar energie. Een slaaptekort kan je stofwisseling aanmerkelijk trager laten werken.

Vet verbranden tip 7: Eet veel eiwitrijk voedsel

Je lichaam moet harder werken om eiwitten te verwerken dan bij koolhydraten. Het eten van eiwitten zal je stofwisseling dus een zetje geven terwijl je lichaam het eten verteert.

Vet verbranden tip 8: Eet meer vezels

Eet voedsel dat je stofwisseling doet versnellen zoals groene bladgroenten, bonen en volkoren producten. Je lichaam kan deze vezels niet geheel verteren en soms vraagt het verteren ervan zelfs meer calorieën dan dat er in zit.

Vet verbranden tip 9: Drink groene thee

De antioxidanten in groene thee helpen ook om de spijsvertering sneller te laten werken en om je verlangen naar suiker te stillen.

Vet verbranden tip 10: Eet vaker

Elke keer als je iets eet geef je je stofwisseling weer een zetje. Om dit effect te verhogen kun je vaker kleine maaltijden eten. Bijvoorbeeld elke 3 uur een kleine maaltijd in plaats van 3 maaltijden per dag.

Leave a Comment