Vetverbranding voor je buik

Vetverbranding specifiek gericht op je buik. Is het mogelijk? Vetverbranding die zich enkel en alleen op de buik manifesteert is niet mogelijk. Maar er is een andere methode. Algehele vetverbranding in combinatie met buikspieroefeningen is de beste manier van trainen als je een strakke buik wilt.Training helpt op twee manieren bij het verbranden van calorieën en afvallen. Ten eerste zet het de spieren aan om meer arbeid te verrichten. Ten tweede groeit de spiermassa waardoor de snelheid van de ruststofwisseling toeneemt. Dat komt omdat spieren meer calorieën verbruiken dan vetweefsel. Dus als je meer spieren krijgt gaat je lichaam meer calorieën verbranden. In combinatie met een gezond dieet wil dat zeggen dat je lichaamsvet gaat verbranden. Beweging leidt dus tot de onmiddellijke verbranding van calorieën (al dan niet uit lichaamsvet) en verhoging van de verbranding van het aantal calorieën na de training.

Verschillende soorten training voor vetverbranding

Er zijn 2 soorten training: aerobe en anaerobe. Het woord aerobe betekent “met zuurstof”. Aerobe training houdt in dat er gedurende langere tijd zuurstof aan de spieren geleverd moet worden door de longen en bloedsomloop. Aerobe activiteiten (lopen, joggen, zwemmen, skeeleren, roeien maar bv ook voetbal en tennis) worden meestal langer achter elkaar gedaan. In tegenstelling tot korte uitbarstingen van inspanning. Aerobe training wordt ook vaak cardio genoemd. De reden hiervan is dat deze training hart en longen versterkt.

Het woord anaerobe staat voor “zonder zuurstof”. Anaerobe training omvat fitnessoefeningen (krachttraining) die niet uitgaan van zuurstof als brandstof. Meestal gaat het om korte uitbarstingen van energie die gevoed worden door zuurstofarme brandstofbronnen zoals in de spieren opgeslagen adenosine trifosfaat en glycogeen.

De beste training voor vetverbranding (dus ook voor je buik)

De beste training voor het onmiddellijk verbranden van calorieën is aerobe training. De beste training om je calorieënverbruik en ruststofwisseling te verhogen is dus anaerobe training, zoals gewichtheffen.

De beste methode om vet te verbranden is een combinatie van beide soorten training. De ideale combinatie kunnen ze bij je sportschool uiteenzetten in een programma speciaal voor jou. Als richtlijn kun je het volgende aanhouden. Als je een uur zou trainen, thuis of op de sportschool, zou ongeveer 40 minuten moeten bestaan uit cardio en 20 minuten uit krachttraining. Je kunt om de dag wisselen. Dus de ene dag cardio en de andere dag krachttraining.

Eten voor de vetverbranding

Probeer 3 tot 4 uur voor je training te eten. De beste keuze is koolhydraatrijke en vetarme maaltijd met producten als cornflakes, fruit, yoghurt, verse fruitsappen en volkoren brood, pasta en rijst. Vermijd gefrituurd voedsel en andere vette producten. Deze vetarme en koolhydraatrijke producten geven je de benodigde energie om je inspanningen een uur lang vol te houden, optimaal vet te verbranden en een strakke buik te kweken. Sportdrankjes zijn populair op de sportschool. Maar drink ze niet! Ze bevatten veel calorieën. Drink water tijdens je training.

Eten na de vetverbranding

Na het trainen kun je het beste weer een kleine maaltijd nemen met veel koolhydraten en weinig vet. Sommige mensen hebben geen honger na het sporten. Het hoeft niet, als je er dan maar voor zorgt dat je niet binnen 12 uur weer gat sporten, of je moet je energie weer hebben aangevuld met voldoende koolhydraten. Als je je energievoorraad niet op peil houdt zal je moe en gedemotiveerd worden. En dat kun je niet gebruiken als je begint met sporten. Blijf dus eten en drinken maar kies koolhydraatrijk voedsel en drink voldoende water. Als je jouw ideale combinatie hebt gevonden kun  je gaan werken aan je vetverbranding en je buik.

Leave a Comment