Vlees vermindert de seksuele aantrekkingskracht van lichaamsgeur

De geur die de oksel voortbrengt is zeer individueel en specifiek. Het is tevens een rijke bron van informatie over de verspreider van de geur. De individualiteit van de geur komt gedeeltelijk voort uit genetische individualiteit. Maar ook de invloed van eetgewoonten is van invloed op de lichaamsgeur.

We weten tot op de dag van vandaag nog vrij weinig over hoe de verschillende soorten voedsel onze lichaamsgeur vormen. In een recent onderzoek werd de invloed van rood vlees getest op de aantrekkelijkheid van de lichaamsgeur op het andere geslacht. Er werden 17 mannelijke ‘geurdonoren’ op een dieet met rood vlees gezet en 17 op een dieet zonder vlees. Beide groepen droegen 2 weken lang elke dag speciale geuropnemende pads onder hun oksels om de geuren op te vangen. De verse geursteekproeven werden elke dag beoordeeld op hun aantrekkelijkheid, mannelijkheid en intensiteit door 30 vrouwen, die op dat moment geen hormonale anticonceptie namen.

De zelfde procedure werd een maand later met de zelfde geurdonoren nog eens herhaald. Maar nu werden de dieeten onderling verwisseld. De resultaten toonden aan dat de geur van de donoren op het dieet zonder vlees elke keer beter beoordeeld werden. De vrouwen vonden deze vleesvrije lichaamsgeuren beduidend aantrekkelijker, prettiger en minder intens. Uit deze resultaten kan dus de conclusie worden getrokken dat de consumptie van rood vlees een negatieve invloed heeft op de seksuele aantrekkingskracht van lichaamsgeur op het andere geslacht.

Leave a Comment