Voorkom een kater met deze tips

Kater voorkomen Tip 1.

Gebruik een goede maaltijd voor je weggaat. Goed betekent niet persé vet. Over het algemeen wordt gedacht dat vet een goede bodem vormt, maar (teveel) vet en alcohol gaan niet al te best samen.

Kater voorkomen Tip 2.

Kies voor heldere drankjes zoals wodka, pils, witte wijn en witte rum in plaats van rode wijn, whisky, vieux, trappist of andere donkere drankjes. Probeer de zoete drankjes zoals bijvoorbeeld Passoa, Safari, rum met een smaakje en Baileys zoveel mogelijk te vermijden.

Kater voorkomen Tip 3.

Goedkope alcohol is eigenlijk nooit een goed idee. Indien mogelijk zou je altijd voor de bekende merken moeten kiezen in plaats van de goedkope huis -en imitatiemerken.

Kater voorkomen Tip 4.

Probeer tijdens het drinken af en toe wat te eten en drink niet te snel zodat je lichaam meer tijd heeft om de alcohol af te breken..

Kater voorkomen Tip 5.

Drink na elke paar alcoholische drankjes een glas water. Alcohol droogt het lichaam uit wat weer hoofdpijn en andere nare zaken veroorzaakt. Een echte aanrader!

Kater voorkomen Tip 6.

Weet wanneer je moet stoppen. Probeer niet teveel rondjes te geven of geld uit te leggen. Dit leidt vaak alleen maar tot te veel drinken. Het beste is om gewoon je eigen drankjes te kopen of om de beurt halen waarbij iedereen die wat wil drinken geld (beter: een bon) meegeeft. Zo kun je op je eigen tempo drinken.

Kater voorkomen Tip 7.

Als je thuis komt drink je nog 2 of meer glazen water en eet je nog wat. Het liefst 1 of 2 bananen.

Kater voorkomen Tip 8.

Neem een multivitaminenpil voordat je naar bed gaat om de vitaminen en mineralen aan te vullen die zijn weggedronken.

Kater voorkomen Tip 9.

Als je kamer begint te tollen als je je ogen sluit, probeer dan wakker te blijven tot dit weggaat anders heb je een grotere kans dat je moet overgeven. Eén been uit bed hangen en je voet plat op de grond zetten wil ook wel eens helpen.

Kater voorkomen Tip 10.

Als je ‘s nachts of vroeg in de ochtend wakker wordt en je voelt een kater aankomen eet dan wat, drink wat water en ga terug slapen.

Leave a Comment