Wandel je buik plat

Je weet het natuurlijk al, wandelen is gezond en een goede vorm van bewegen. Maar het kan meer voor je betekenen dan je waarschijnlijk zelf denkt. Door de wandelingen te ‘tunen’ kun je er je taille flink slanker mee maken. De drie vrouwen hieronder liepen elk op zijn minst 15 kg van gewicht af. Dit deden ze door tijdens het wandelen verschillende technieken toe te passen zoals Plyometrie, helling lopen of interval lopen. Met deze methoden werden hun benen ook veel sneller sterker dan bij een normale wandelin Hierdoor konden ze weer sneller en langer wandelen waardoor ze weer meer calorieën verbrandden.

Platte buik door wandelen Methode 1: Plyometrie

Door tijdens je wandeling ook te huppelen, hoppen en te hinkelen verhoog je de intensiteit (plyometrie). Je verbrandt al snel 2x zoveel calorieën en flink wat meer buikvet als bij een normale wandeling. Deze bewegingen brengen variaties aan in het normale patroon van een wandeling waardoor je andere spieren gebruikt die je normaal niet gebruikt.
Het werkte ook voor Claire van 31 jaar oud
Door het toevoegen van 1 minuut flinke plyometrie per wandeling in combinatie met een gezonder eetpatroon (vooral veel versproducten ipv kant -en klaar) viel ze maar liefst 16 kg af in 98 maanden. En dat zijn geen kilo’s die er snel weer aan zitten.
Hoe het voor jou ook kan werken
Probeer onderstaande oefeningen eens. Je voegt steeds meer plyometrie toe aan je wandelingen waardoor je steeds fitter wordt. Je kunt het zowel buiten als binnen op de loopband doen.

  1. Wandel 15 minuten waarbij je je tempo steeds iets opvoert tot je sneller loopt dan bij een rustige wandeling.
  2. Nu ga je 30 seconden lang lopen (huppelen) waarbij je steeds een knie in de hoogte brengt, om en om. Hierna ga je weer een minuut lang normaal wandelen.
  3. Doe 15 squats waarbij je vanuit ‘gehurkte’ toestand omhoog en vooruit springt, in een rustig tempo.
  4. Weer rustig 10 minuten lang wandelen.
  5. Herhaal stap 2.
  6. Loop 5 minuten lang op een iets verhoogd tempo en dan nog 5 minuten rustig wandelen.

Platte buik door wandelen Methode 2: Hellingen

Om het aantal calorieën dat je verbrandt te verdriedubbelen moet je hellingen of trappen opzoeken. Met het lopen op hellingen of trappen verbrandt je een maximum aan vet waardoor je je buik sneller kwijt zult raken als bij een normale wandeling. En door heuvel op te lopen versterk je je beenspieren waardoor je weer meer calorieën kunt verbranden, je fitter bent en je sneller en langer kunt lopen.
Het werkte voor Robin van 33 jaar oud
Ze raakte maar liefst 15 zwangerschapskilo’s kwijt op 4 maanden tijd door gezonder te eten en elke dag de hellingen op en af te lopen bij haar huis in de buurt.
Hoe het ook voor jou kan werken
Begin met het veranderen van je wandelroutine. 2 keer per week ga je een kwart van je wandeltijd hellingen of trappen op en af lopen. Na 2 weken doe je dit de helft van je wandeltijd en daarna verhoog je het elke week met 10%. Als je geen hellingen in de buurt heb kies dan voor een trap, maar dan kun je wel met minder tijd toe. Je kunt ook op een loopband met instelbare hellingshoek trainen op de sportschool of thuis.

Platte buik met wandelen Methode 3: Intervallen

Door het wandelen op een rustig tempo af te wisselen met een wat hoger tempo maximaliseer je de vetverbranding en wordt je toch niet heel snel moe. Door aan een half uur wandelen 10 keer een minuut sneller te wandelen of te joggen kun je het aantal calorieën dat je verbrandt bijna verdubbelen.
Het werkte voor Elza van 42 jaar oud
Door elke week 20 km te wandelen met intervallen, en minder te snoepen en frisdranken te drinken viel ze 20 kilo’s af in maar 6 maanden.
Hoe het ook voor jou kan werken
Begin te wandelen op een rustig tempo, daarna wandel je 10 minuten op een verhoogd tempo en dan loop je nog 1 minuut op een nog hoger tempo. Dan loop je weer 3 minuten op een rustig tempo. Deze cyclus herhaal je 2 of drie keer. Eindig met 10 minuten rustig wandelen. Voeg steeds meer hoog tempo intervallen toe. Het doel is om uit te komen op 1 minuten snel wandelen, 1 minuut rustig, 1 minuut snel etc.

Leave a Comment