Wat is de beste manier om vet te verbranden

Het proces van vet verbranden kan erg simpel zijn als het juiste dieet en de juiste training technieken worden gebruikt. Onthoud dat iedereen een ander lichaam heeft. Als bepaalde technieken of methodes voor een ander werken wil dat niet zeggen dat ze ook voor jou werken. In dit artikel zullen we in het kort enkele verschillende tips geven om het vet verbranden in gang te zetten.

Beste manier voor vetverbranden 1: pas je dieet aan.

De eerste en beste manier om vet te verbranden is door je huidige dieet aan te passen. Er zijn drie simpele manieren om hiermee te beginnen. Minder calorieën, minder natrium en minder vet. Door bijvoobeeld een glas cola te vervangen door een glas water krijg je al 150 calorieën binnen. Zelfs als je fe fruitsap zou vervangen door water krijg je al 50 tot 100 calorieën minder binnen. Teveel natrium in combinatie met vet kan leiden tot het vasthouden van vocht. Bij mannen is dit het meeste te merken rond de buik. Vrouwen zullen het ervaren op de dijen, heupen en billen. Maar waar komt dat overtollig gewicht nou eigenlijk vandaan? Over het algemeen zijn er drie boosdoeners. De eerste is ‘s avonds laat eten.

Beste manier voor vetverbranden 2: het eten van teveel calorieën.

Beste manier voor vetverbranden 3: te weinig beweging.

Waar het op neer komt is dat als je een van bovenstaande regels breekt, je lichaam vet zal opslaan. Als je inactief wordt gaat je stofwisseling op een zeer laag pitje werken. Deze inactiviteit leidt tot het ‘opstapelen’ van calorieën die uiteindelijk zullen worden omgezet in vet. Als je teveel calorieën binnen hebt gekregen worden de calorieën die je niet verbrandt dus omgezet in vet.

Wat is nu de beste manier om je vetverbranding aan de gang te krijgen en te houden?

De beste manier is door cardio training. Met krachttraining is helemaal niets mis, maar je verbrandt er geen vet mee. Als je het combineert is het wel effectief omdat je meer spiermassa krijgt en spieren meer calorieën verbranden dan vet. De cardio training werkt het beste op een lege maag. Reden hiervan is dat je ‘s nachts maar langzaam calorieën (vooral koolhydraten) verbrandt. Tegen de ochtend is je bloedsuiker en het aantal koolhydraten in je bloed laag. De training met de lege maag forceert het lichaam een andere energiebron te gebruiken. En als de bloedsuiker en het aantal koolhydraten in het bloed laag zijn gaat het lichaam zijn reserves aanspreken: het lichaamsvet.
De tweede beste manier om de stofwisseling te versnellen is door vaker te eten. In plaats van 2 tot 3 maaltijden per dag te eten kun je proberen 4 tot 5 kleinere maaltijden te eten. Voedselvervangers kunnen ook helpen als je probeert minder calorieën binnen te krijgen en de stofwisseling te versnellen.

Leave a Comment