Weekend Dieet Tips

Dieeten is hard werken. En als we hard gewerkt hebben willen de meesten van ons zichzelf belonen. Dat kan ook bij een dieet, maar niet door in het weekend je dieet geheel te vergeten en jezelf te buiten gaan aan eten. Je kunt jezelf natuurlijk wel op andere manieren belonen. We geven je wat tips om jezelf toch te belonen zonder dat de resultaten van je zware dietwerk teniet gaan.

De weekend dieet tips

De meest voorkomende weekend terugval is als dieeters denken dat ze de week door zijn en in het weekend best wel even zonder kunnen. Het is vrij normaal maar helaas is het bijna altijd zo dat een hele week dieeten in het weekend nietig wordt verklaard door het teveel en slechte eten. Beloon jezelf liever door die broek, tas of cd te kopen. Of door naar de bioscoop te gaan of iets dergelijks. Als je jezelf toch wil belonen met iets lekkers, kies dan gewoon datgene wat je lekker vindt en neem er 1 portie van. Sla er dus niet teveel van in.

Uit eten in het weekend? Ook dan op dieet

Een andere fout die veel mensen maken is dat ze denken dat als ze uit eten gaan dat dan het dieet niet geldt en dat er bij het uit eten gaan altijd veel gegeten moet worden. Neem alleen een hoofdgerecht en hou het daarbij. Of ga ‘s ochtens op pad en geniet van een lekkere salade of een broodje zalm met de lunch.

Sporten gaat ook in het weekend door

Na een week hard werken is lekker relaxen in het weekend natuurlijk heerlijk. Maar dat is geen excuus om je trainingsschema in de war te gooien. Relaxen is nog lekkerder na een goeie workout. Neem er de tijd voor en trakteer jezelf op een sauna achteraf. Je zal je heerlijk ontspannen voelen.

Blijf gezond eten

Een ander struikelblok is dat in het weekend best vette rommel mag worden gegeten omdat koken niet hoeft. Je kan altijd tijd vinden om iets lekkers en gezonds te maken. Het bereiden van een gerecht met pasta of een salade hoeft echt niet lang te duren en je hebt maandag geen spijt van wat je hebt gegeten in het weekend.

Leave a Comment