WEEKEND ff geen dieet…

Je werkt van maandag tot en meet vrijdag en je staat daarbij ook nog eens op dieet. Als het dan weekend wordt heb je daar weinig zin meer in. Je bent moe, zit zonder energie en hebt maar weinig behoeftes. Beetje tv kijken, bankhangen, gamen, boekje lezen en misschien even shoppen. Enneh mag daar aub wat chips, een biertje of een pizza bij misschien?

Jammer genoeg zijn de meeste dieeten een beetje hetzelfde als je werk. Je krijgt geen vrije tijd, behalve in het weekend dan. Het weekend is voor bijna iedereen heilig. Dat gezegd hebbende, als de werkende mens 2 dagen per week vrij krijgt waarom je dieet dan niet? De baas verwacht immers dat zijn personeel op een maandagochtend weer fris en fruitig paraat is. Om de een of andere reden gaat dit toch niet helemaal op voor een dieet. Oorzaak is de angst dat de dieeter tijdens de 2 rustdagen zichzelf te buiten gaat en de voorgaande dagen voor niets zijn geweest. En erger nog, dat het weekend dieet zo overtuigend was, dat het eigenlijke dieet aan de kant wordt geschoven. Als dit je allemaal wel bekend in de oren klinkt zou je het volgende weekend ‘dieet’ eens moeten proberen.
Dit weekenddieet is gebaseerd op de bekende voedselpiramide en levert ongeveer 1350 calorieën per dag. Als je meer moet afvallen dan 25 kg. kun je dit verhogen naar 1500 calorieën.

Weekenddieet: Lichamelijke activiteit

Voor dat we over het menu gaan praten zullen we het eerst even over activiteit hebben. Van maandag t/m vrijdag zou je eens moeten proberen elke dag minstens 1,5 km te lopen. Het is echt niet ver en misschien haal je dit al wel op je werk. Het beste zou echter zijn als je deze 1,5 km in één keer zou lopen. Als je aan het eind van je werkdag nog geen 1,5 km hebt gelopen, haal dit dan ‘s avonds in. Als het je bevalt kun je 2 km lopen of zelfs 3.

Weekenddieet: Mentale activiteit

Van maandag t/m vrijdag zou je eens moeten overwegen om elke dag wat tijd aan je hobby te besteden. En als je er nog geen hebt dan kies je er gewoon één. Het kan vanalles zijn. Gamen, puzzelen, schilderen, modelbouwen, tekenen, enz. Dit houdt je gedachten weg bij de voorraadkast. Als je toch iets wil snacken kun je je toegestane snacks gedurende de dag bewaren voor je hobby tij.

Weekenddieet: Vocht en drankjes

Drink gedurende de dag voldoende. Denk aan 6 glazen water per dag, bovenop je normale thee, koffie en melk consumptie. Drink zoveel light frisdrank als je wilt. Dat geldt ook voor koffie en thee, zonder suiker en melk, zoetjes mogen.

Weekenddieet: Toevoegingen

Als je niet van zoetstof houdt kun je heel weinig suiker gebruiken. Liver geen boter gebruiken. Om je eten wat te verlekkeren mag je rode sauzen hebben.

Weekenddieet: Etenstijd

  • Ontbijt suggestie: een fruitsalade, een gekookt ei, en snee geroosterd brood met halvajam of 30+ kaas, drink hier een glas halfvolle melk bij en zoveel koffie en thee als je wilt.
  • Lunch suggestie: 2 pistolets of andere harde broodjes met rucola, rookvlees of carpaccio en pesto. Drink hier een sinaasappelsap bij en zoveel water als je wilt.
  • Diner suggestie: één normale portie ovenfriet (kies voor Dolce Frita’s van Aviko) met een rode saus, een gerilde biefstuk en zoveel groente als je wil naar keuze. Drink hierbij één glas droge witte wijn of een light biertje en zoveel water als je wilt.
  • Tussendoortjes: snee peperkoek, fruit, Sultana, een handvol nootjes, 1 biertje of een glas wijn
  • Weekenddieet: Het weekend

    Je snapt natuurlijk wel dat je niet als een bezetene alles kunt gaan eten wat je wilt. Maar je hoeft niet zo streng te zijn en dus is het niet nodig om elke gram en calorie te tellen. Eet gewoon drie maaltijden per dag met hier en daar een verstandige snack. Let op dat je gewoon één keer opschept en bezoek geen restaurants met van die zoveel je wilt menu’s voor € 20. Prop jezelf niet vol, maar zorg wel dat je een voldaan gevoel hebt. Hiervoor moet je gewoon langzaam eten en tussendoor lekker veel drinken. Je wilt immers wel lekker eten maar niet al die kilo’s van de voorgaande week er weer aan hebben. Maandag ga je weer als herezen naar je werk.

    Leave a Comment