Weg met die onderkin

Er zijn 3 factoren die bijdragen aan een (dubbele) onderkin. Vet, lichaamsbouw en tijd. De hoofdoorzaak van de onderkin is vet, het weefsel onder de kin zet helaas makkelijk vet aan. Een reden hiervoor is onder andere te weinig beweging. De manier waarop je je hoofd houdt draagt bij aan het slapper worden van de spieren. En zonder extra oefeningen zet vet zich makkelijk aan onder de kin. Maar niet alleen mensen met overgewicht hebben last van een onderkin. Ook slanke mensen hebben het, meestal bepaald door de vorm van de kaak en hals. Leeftijd draagt ook vaak bij aan dit probleem. Je immers vaker mensen op leeftijd met een onderkin als jonge mensen. De huid begint zijn elasticiteit een beetje te verliezen na je veertigste.

Tips voor een stevige onderkin

Er is niets levensbedreigend aan een onderkin. Het is vaak gewoon een teken van overgewicht en gaat meestal gepaard met een buikje. Maar toch vinden de meeste mensen een dubbele kin niet echt aantrekkelijk. Probeer de volgende tips eens om je onderkin te verkleinen.

  • Val 5 of zelfs 10 kilo af.
  • Ga regelmatig sporten.
  • Eet veel fruit en groenten die ijk zijn aan vezels zoals groene bladgroenten, bonen enz.
  • Eet minder vet.
  • Gebruik elke dag verstevigende crème op je onderkin en kaak om de huid strakker te maken en houden.
  • Je kapsel kan helpen camoufleren. De lengte van je haar zou zo dan zo moeten zijn dat het voorbij je kin valt. Of een kort kapsel dat je gezicht accentueert. Dus je haar zou niet zo kort moeten zijn dat het tot je kin komt. Want dan accentueer je je nek juist.

Verschillende oefeningen om je onderkin te verstevigen

  • Doe je mond wijd open en duw je onderkaak naar voren en dan naar boven zodat je ondertanden over je boventanden reiken tot over de bovenlip. Om de oefening intensiever te maken kun je je hoofd naar achter bewegen. Doe deze oefening 10 keer langzaam achter elkaar en de serie van 10 zou je 3 tot 4 keer per dag moeten doen. Elke dag.
  • Sla met de rug van je hand tegen je onderkin. Houd dit enkele minuten vol en herhaal dit weer 2 tot 3 keer per dag.
  • Ga plat op je rug liggen met je benen gestrekt en je armen naast je lijf. Druk je kin op je borst en houd 2 seconden vast. Laat je hoofd dan weer rustig zakken. Herhaal dit 25 keer.

Leave a Comment