Weg met overtollige huid na afvallen

Als je bent afgevallen ben je waarschijnlijk al heel erg blij met je nieuwe lichaam. Maar helaas is het ook zo dat aan veel afvallen een nadeel kleeft: overtollige huid. En die wil maar niet strak worden. De huid is erg elastisch. Kijk maar eens naar wat de huid moet doorstaan van een vrouw die in verwachting is. Voor diegenen die willen weten wat ze aan die overtollige huid kunnen doen geven we hier 13 manieren.

Overtollige huid Tip 1. Rustig aan!

Ten eerste, je zou eigenlijk niet te snel moeten afvallen. Een van de belangrijkste redenen dat mensen huid overhouden na het afvallen is dat ze het te snel doen. Als je elke week meer dan 1,5 kg. afvalt is dat echt niet supergezond. Je huid krijgt de tijd niet om zich aan te passen en verliest zijn elasticiteit waardoor hij zich niet kan aanpassen aan het kleiner wordende volume. Dus als je af wilt vallen zou je moeten uitgaan van maximaal 1 kg. per week. Dat is niet alleen beter om overtollig vel tegen te gaan, maar waarschijnlijk blijft het verloren lichaamsvet ook langer weg.

Overtollige huid Tip 2. Gebruik elke dag vochtinbrengende crème

Als je bezig bent met afvallen is het verstandig om vochtinbrengende crème te gebruiken om te helpen bij het behouden van de elasticiteit van je huid. Smeer je lichaam elke avond voor het slapen gaan in. Draag een pyjama met lange mouwen en pijpen zodat de crème niet op je beddengoed komt. Het helpt ook om de crème op je huid te houden.

Overtollige huid Tip 3. Gebruik een scrub

Als je elke dag je lichaam scrubt help je je huid sneller aan te passen aan je kleinere lichaam na het afvallen. Scrubben zorgt er ook voor dat er sneller nieuwe huid wordt aangemaakt.

Overtollige huid Tip 4. Drink veel water

Er zijn veel onderzoeken gedaan met resultaten die wijzen op de voordelen van het drinken van minimaal 8 glazen water per dag. Waarom? Om het vocht in je huid te behouden. Als je te weinig drinkt gebruikt je lichaam o.a. vocht uit de huid om te kunnen functioneren. Verder helpt het drinken van water bij het afvoeren van afvalstoffen die schadelijk zijn voor je huid. Voor een strakke mooie huid is voldoende drinken een absolute must.

Overtollige huid Tip 5. Gewichtheffen

Een hele efficiënte manier om overtollige huid na het afvallen kwijt te raken is door met gewichten te trainen. Je kweekt spiermassa waardoor je weer meer volume krijgt en je huid weer wat oprekt. Een bijkomend voordeel is dat je door de toenemende spiermassa meer calorieen verbrandt. Dat maakt het dus weer makkelijker om op gewicht te blijven.

Overtollige huid Tip 6. Bewegen

Hiermee bedoelen we lopen, wandelen, fietsen, zwemmen, fitness en de dagelijkse taken in en rond het huis. Hiermee maak je je lichaam van binnenuit volumineuzer (op een goede manier!) waardoor je een strakker uiterlijk krijgt. En voldoende beweging draagt natuurlijk bij aan het behouden van je gewicht dat je met zoveel moeite hebt bereikt.

Overtollige huid Tip 7. Masseer je huid

Misschien geloof je dit niet maar het masseren van de huid helpt bij het terugwinnen van de elasticiteit. De beste resultaten worden behaald met mosterdolie vanwege de verschillende medicinale eigenschappen die het bezit. Maar elke andere massageolie is goed te gebruiken. De dagelijkse massage helpt ook bij het ontwikkelen van de spieren.

Overtollige huid Tip 8. Buikspieroefeningen

Deze zijn zeer belangrijk om je buik weer strak te krijgen. Als je niet gewend bent aan het doen van buikspieroefeningen kun je beginnen met zoveel je kunt en er elke dag 1 meer doen. Dit is niet alleen de beste manier om je huid op je buik weer strakker te maken maar zorgt er ook voor dat je buikwand steviger wordt waardoor hij platter is en oogt. Mooi meegenomen toch?

Overtollige huid Tip 9. Yoga

De beste asana (een lichaamshouding) om te doen voor een strakkere huid is Bhujangasana (slanghouding). Ga plat op je buik liggen en beweeg je gezicht zo ver mogelijk van de grond af.

Overtollige huid Tip 10. Aambeienzalf

Lijkt misschien niet zo fris maar soms wordt ‘prepartion-H’ (bv van Sperti) gebruikt om de huid strakker te maken. Er zijn veel mensen die zeggen dat het helpt. Het bevat lanoline wat in de huid dringt en zo zijn werk kan doen. Lees altijd eerst de bijsluiter en bij twijfel de huisarts raadplegen.

Overtollige huid Tip 11. Span je buikspieren aan gedurende de dag

Span en ontspan je buikspieren terwijl je in de auto zit, achter je pc, in de rij staat, tv kijkt enz. Ook hierbij geldt weer dat je je huid strakker maakt en je buikwand platter. Het is vrij simpel: span je buikspieren aan en houd ze zolang mogelijk gespannen. Ontspan en herhaal.

Overtollige huid Tip 12. Gebruik collageencrème

Door 3 keer per dag collageencrème aan te brengen op je buik help je je huid weer elastisch te worden. Je moet de crème welde tijd gunnen om in te trekken en zijn werk te doen.

Overtollige huid Tip 13. Vermijd snoep

En andere producten die fructosestroop bevatten zoals alle soorten suikers (witte suiker, bruine suiker, esdoorn suiker, rietsuiker, keukenstroop, honing en geconcentreerde vruchtensappen).

Dat zijn 13 manieren om losse huid na het afvallen kwijt te raken. Er is natuurlijk nog de mogelijkheid om je te laten opereren (buikwandcorrectie) maar hier kleven risico’s aan. Maar die stap zou je misschien pas beter kunnen nemen als je al het andere hebt geprobeerd.

Leave a Comment