Xenical

Xenical is een afslankmedicijn wat alleen op doktersrecept verkrijgbaar is. Het kan mensen met overgewicht helpen bij het afvallen en de kilo’s er af te houden. Iedereen weet dat het handhaven van je gewicht frustrerend kan zijn en soms heb je daar wat extra hulp bij nodig. Die hulp zit niet in de pil alleen. De Xenical afslankpillen werken het beste in combinatie met een gezond eetpatroon en beweging. Xenical wordt voorgeschreven voor mensen met een BMI hoger dan of gelijk aan 30. Het dient alleen gebruikt te worden in combinatie met een dieet met minder calorieen. Om vast te stellen of je in aanmerking komt voor het gebruik van Xenical kun je je huisarts bezoeken of een online consult (en eventueel een recept) aanvragen bij dit netwerk van online dokteren en apotheken.

Hoe werkt Xenical?

Als je te veel vet of calorieën eet wordt het teveel in je lichaam opgeslagen als vet waardoor je zwaarder wordt. Als je vet eet breekt je stofwisseling het af tot verschillende simpele stoffen die je lichaam kan verteren. Anders dan bij andere afslankmiddelen, die in de hersenen hun werk doen door honger te onderdrukken of de stofwisseling versnellen, werkt Xenical door direct in je spijsvertering ongeveer een derde van het vet in het voedsel te blokkeren voor de stofwisseling.
Enzymen in de stofwisseling, lipasen genaamd, helpen vet te verteren of af te breken. Als Xenical wordt ingenomen bij de maaltijden hecht het werkzame bestanddeel van de afslankpillen zich aan de lipasen waardoor ze een gedeelte van het vet niet afbreken. Dit niet-afgebroken vet kan niet door je lichaam worden verteerd en wordt door je darmen afgevoerd. Hierdoor wordt dus ongeveer een derde van het gegeten vet niet door je lichaam opgenomen.

Is Xenical veilig?

Xenical is momenteel het enige afslankmedicijn wat is goedgekeurd door het Europees Bureau voor Geneesmiddelenbeoordeling. Omdat het medicijn werkt in de spijsvertering, en niet in de hersenen of het zenuwstelsel, is het vooral geschikt voor mensen die leiden aan diabetes, een hoge bloeddruk of hart -en vaatziekten. Xenical is altijd het enige medicijn geweest dat voorgeschreven mag worden voor de behandeling van overgewicht bij risicogroepen.

Werkt afvallen met Xenical wel?

Xenical is een medicijn en geen wonderpil die zonder verdere inspanning je lichaamsvet oplost. Het gebruik van Xenical gedurende 1 jaar in combinatie met een dieet blijkt effectiever te zijn dan alleen een dieet. En het gaat hier om een gangbaar dieet, gebaseerd op minder calorieën waarvan 30% van de calorieën uit vet komt.
In de meeste onderzoeksgevallen verliep het afvallen geleidelijk. Mensen die gedurende een jaar Xenical gebruikten en een dieet met minder calorieën volgden vielen gemiddeld 6 kg af. De mensen die hetzelfde dieet, maar dan zonder Xenical, volgden vielen gemiddeld 2,6 kg af. Door het gebruik van Xenical was het aantal mensen dat afviel ook groter. De groep mensen die 10% van hun lichaamsgewicht verloren (met een gemiddelde van 14 kg) was bij de gebruikers van Xenical twee keer zo groot als de niet-gebruikers.

Bijwerkingen

Omdat Xenical werkt door het blokkeren van vetopname kan het zijn dat je veranderingen in je darmen ervaart. Deze veranderingen zijn een natuurlijk gevolg van het blokkeren van de vetopname. Ze komen meestal voor in de eerste weken van het gebruik. Maar sommige mensen kunnen dezelfde veranderingen 6 maanden of langer ervaren. Onder deze veranderingen worden de volgende bijwerkingen gerekend: winderigheid met wat olieachtige afscheiding, meer beweging in de darmen, dringende of toegenomen ontlastingsdrang, verlies van olieachtige ontlasting en olieachtige of vettige ontlasting. De genoemde bijwerkingen zijn over het algemeen mild van aard en treden vooral op in de beginfase van het gebruik. Ze komen meestal voor na maaltijden met veel vet. Als je je aan het bijbehorende dieet houdt zouden de bijwerkingen moeten verdwijnen.

Pluspunten

  • Het medicijn is grondig onderzocht en kan goede resultaten hebben.
  • Als je ernstig overgewicht hebt kan Xenical je helpen snel af te vallen.
  • Kan geschikt zijn voor mensen met hart -en vaatziekten.
  • Ook te gebruiken door diabetici.
  • Omdat het in combinatie met een dieet wordt voorgeschreven wordt je eetpatroon ook beter.

Minpunten

  • Xenical is alleen op recept te krijgen.
  • Het product is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht.
  • De bijwerkingen die zich tijdens de beginfase kunnen voordoen.

Conclusie

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gebruik van Xenical in combinatie met een dieet met minder calorieën beter werkt dan een dieet alleen. Xenical is echter geen dieetpil voor de doorsnee gebruiker, het is eigenlijk bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht. Om er achter te komen of je in aanmerking komt voor Xenical kun je je huisarts bezoeken of een online consult (en eventueel een recept) aanvragen bij dit netwerk van online dokteren en apotheken.

Xenical online bestellen

In principe is Xenical uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar. Je huisarts kan bepalen in hoeverre ondersteunende medicijnen geschikt voor je zijn. Als je toch besluit niet naar de huisarts te gaan (al raden we dit niet aan) kun je Xenical ook op internet te bestellen. Hier kleven echter wel gevaren aan. Er zijn meer onbetrouwbare als betrouwbare sites. Het zoeken naar de goedkoopste is dus absoluut niet de manier om te werk te gaan. Vaak worden hier imitatieproducten aangeboden waarvan de bestanddelen en de effecten onbekend (en potentieel gevaarlijk) zijn.

Xenical bestellen bij een veilige Nederlandse online apotheek

Dokteronline.com biedt een systeem dat functioneert als een platform waar iedereen met de leeftijd van 18 jaar of ouder een aanvraag kan doen tot bemiddeling voor een medicijn. De website biedt dus een bemiddelingsservice tussen de klant, een dokter, een apotheek en een vervoerder. Dokteronline.com bemiddelt voor onafhankelijke artsen en apotheken over de gehele wereld, die hiervoor alle benodigde registraties, diploma’s en vergunningen hebben en die zelf zullen beoordelen of ze uw aanvraag willen behandelen of niet. Op verzoek kunt u na het plaatsen van de bestelling vragen welke arts en apotheek uw aanvraag gaan behandelen. De medicijnen worden verzonden door apotheken die officieel geregistreerd zijn. De apotheken versturen medicijnen alleen naar mensen die een goedgekeurd recept gekregen hebben van een geregistreerde arts. Naast de artsen controleren de apothekers de recepten en het gebruik ook. Klik hier om naar de online apotheek te gaan.

Leave a Comment