Zomerslank met Sonja

Omdat de zomer eraan komt en velen van ons nog wel wat pondjes of kilo’s kwijt willen raken hebben we deze keer “Zomerslank met Sonja” in de review. Dit boek zou zich specifiek richten op het kwijtraken van overtollig gewicht voor als de bikini of zwembroek weer aan moet.


Dit boek is, net als alle andere boeken van Sonja, enorm populair. Het is makkelijk leesbaar en niet moeilijk te begrijpen. Misschien dat er daarom niet echt diep in wordt gegaan op bepaalde zaken. Voor veel mensen geen probleem. Een dieetboek moet immers simpel en duidelijk zijn, meer niet. De lay out van het boek en de gebruikte foto’s heeft Sonja Bakker ook dit keer weer goed voor elkaar. Het is een mooi, zelfs sfeervol boek en je weet meteen waar je wat kunt vinden. Het is echter wel dunner dan de andere boeken. Op zich logisch omdat het zich richt op 4 weken. “In 4 weken snel op gewicht” is op de kaft te lezen. Voordeel is wel dat goedkoper is. En je kunt immers na een maand opnieuw beginnen. Het boek is ingedeeld in 2 delen. Het eerste deel van het boek bestaat uit nieuwe weekmenu’s, recepten en tips. Het tweede deel bevat een aantal zogenaamde zomerse gerechten.

Op dieet gaan aan de hand van een boek vereist de nodige ‘drive’ om vol te houden. In het boek wil Sonja ons wat succesverhalen laten lezen. We nemen maar aan dat wat er in deze testimonials beweerd wordt waar is. Er staan zeker recepten in die erg lekker zijn. Ook al zou je niet op dieet zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Pizza Calzone met tonijn, Krab-roomkaas omelet, kruidige gehaktbaletjes met penne enz.

Speciale tips in Zomerslank met Sonja

In Zomerslank met Sonja worden een aantal tips meegegeven voor de zomermaanden. Denk aan zaken als wat je zou moeten eten tijdens je vakantie en wat je toch echt liever links moet laten liggen. Verder is het eigenlijk een Sonja Bakker boek zoals alle andere: een receptenboek dat een heldere stap voor stap opzet heeft. Als je de stappen volgt zal je zeker afvallen en het is redelijk goed vol te houden. Over bewegen rept Sonja in dit boek niet zoveel. Dus als je het afvallen wil bevorderen door middel van wat extra beweging zal je de inspiratie ergens anders vandaan moeten halen.

Conclusie over Zomerslank met Sonja

Al eerder gesonjabakkerd en het beviel goed? Je wil graag op een niet al te lange termijn wat kilo’s kwijt raken zonder er al teveel bij na te denken? Dan kun je dit boek gerust bestellen aan gezien het meer van hetzelfde is, maar met nieuwe recepten en de bekende makkelijk te volgen weekschema’s.
Voordelen:

  • heerlijke zomerse recepten
  • duidelijke en complete weekmenu’s
  • handige zomertips

Nadelen:

  • volgens veel diëtisten te weinig calorieën per dag
  • puur gericht op dieet en niet op beweging

Leave a Comment